top of page

 

 

 Relatiebegeleiding

Als je na vele discussies en conflicten al dan niet uitgesproken of latent, als je je al geruime tijd niet meer goed voelt in je relatie, het gevoel hebt geen kant meer op te kunnen, geen uitweg meer ziet, dan kan begeleiding in relatie jou op weg helpen om terug licht in de duisternis te brengen.

Het vraagt meestal wel wat moed om de weerstand te overwinnen en een eerste stap te zetten om je relatie van op wat meer afstand te gaan bekijken.

Dit om zicht te krijgen op de patronen die zich steeds opnieuw herhalen, en tot een telkens terugkerend ongelukkig gevoel in de relatie leiden.

Men heeft de indruk elkaar niet meer te begrijpen, niet te luisteren naar elkaar, of de dingen anders te interpreteren dan ze bedoeld zijn. Wederzijdse erkenning en waardering ontbreken. Misverstanden in de communicatie werken steeds terugkerende conflicten in de hand.

Verwachtingen en verlangens worden niet meer ingevuld. Als gevolg van herhaaldelijke kwetsingen sluiten we ons hart meer en meer af voor elkaar. De oorspronkelijke verliefdheid en het gevoel van verbinding verdwijnt.

Dikwijls draait dit scenario uit op een breuk met nare gevolgen. Mogelijk had deze afloop-meestal pijnlijk voor beiden-kunnen vermeden worden, door de relatiecrisis op een bewuste manier aan te pakken, door echt te gaan kijken wat er verkeerd loopt, en vervolgens wat nodig is om de verbinding te herstellen. In deze context kan begeleiding in relatie erg zinvol zijn.

Elkaar opnieuw ontmoeten in onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag is een helend proces.

 

Sexual processing

De bedoeling van deze begeleidende werkvorm is het deblokkeren van onderdrukte seksuele energie door middel van energetisch lichaamswerk, visualisatie en meditatie, dans en beweging, adem en stem. Het vrijkomen van seksuele energie leidt tot het opladen van het hele energetisch systeem, met als gevolg dat de creatieve energie in de vorm van scheppingskracht terug kan gaan stromen. Wanneer in dit proces, in de mate van de draagkracht van de cliënt, ook de kwetsingen mee verwerkt worden, dan kan de verbinding tussen het hart en het heiligbeencentrum hersteld worden.

Sexual processing of healing richt zich zowel tot mensen die willen groeien in hun seksuele ontwikkeling als tot mensen die problemen ervaren op het seksuele gebied.

Eigen aan de integrale benadering is de verbinding van seksualiteit met de emotionele, mentale, relationele en spirituele context. Van daaruit zal blijken dat een seksueel probleem meestal niet op zichzelf bestaat, maar gelinkt is met overtuigingen, emoties, kwetsingen en destructieve omgangsvormen.

Tenslotte kan sexual grounding een weg zijn naar het ontdekken en beleven van de transpersoonlijke dimensie van de seksualiteit in de vorm van wat bekend staat als tantra.

reflectie
bottom of page