top of page

Het Team

DSCN6379 (2).JPG
     
 
 
 
  Tanja Thys  °1971

 Als moeder van 2  zonen die vanuit hun specifieke eigenheid unieke aandacht vroegen, en tevens vanuit het verlangen om mijn eigen verleden te begrijpen, ontstond bij mij een groeiende interesse in de psychologie.

Zo volgde ik onder meer de opleiding sociale en klinische psychologie aan de open universiteit in Nederland.

Ik voelde al snel dat de inhoud van deze opleiding mij geen voldoening schonk. Al snel bleek dat het gebruik van intuïtieve vermogens weinig aan bod kwam in de wetenschappelijke psychologie. Vandaar de keuze om mijn groeiproces verder te zetten via een cursus intuïtieve ontwikkeling.

De perceptie van het menselijk energieveld en het werken met de verschillende energetische lichamen, kreeg vooral vorm in de opleiding integrated energytherapy.  Na de opleiding integratieve massage gevolgd te hebben richtte ik een zelfstandige praktijk op. Mijn nieuwsgierigheid in intimiteit, seksualiteit en tantra zorgde ervoor dat ik de  opleiding sexual groundingtherapy volgde in Nederland.  Mijn zoektocht ging verder in verschillende opleidingen zoals dans en bewegingstherapie, adem en stemtherapie, kunstzinnige en creatieve therapie,  therapie bij verslaving , mantrazang, soundhealing, en stemvorken. 

Ik verdiepte me verder in de Zijnshouding wat voor mij een belangrijke beleving werd.

Vanuit diverse scholingen en verschillende soorten gevolgde workshops en cursussen, creëerde ik een eigen stijl.  

 

Dankbaar ben ik naar alle mensen die mijn pad gekruist hebben , door hun kwetsbaarheid en openheid te laten stromen, werd mijn hart ontroerd en ontmoette ik mijn eigen hartwezen.

Mijn passie vertaalt zich in mensen in contact te brengen met hun eigen lichtwezen, hun zelfgenezend vermogen .           

   

 

 

 

 

 

 

Willy Colebrants °1952

Mijn  geboorte vormde het begin van een jarenlange zoektocht naar de wetmatigheden van de menselijke ziel en de diepere zingeving van het leven. Mijn keuze voor psychologiestudies aan de VUB was dan ook voor de hand liggend. Afgestudeerd  in 1975, bleek de wetenschappelijke psychologie zonder ziel weinig antwoord te bieden op de fundamentele menselijke levensvragen.

Mijn beroepsloopbaan als psycholoog ging van start in het PMS-centrum te Hasselt, waar mijn aandacht vooral uitging naar  kinderen met leer-en gedragsproblemen in het basisonderwijs. Vijftien jaar later zorgde de aanstelling als docent psychologie aan de academie voor complementaire gezondheidszorg voor een nieuw lichtpunt in mijn beroepsloopbaan. Mijn groeiend enthousiasme en passie voor het lesgeven, mede door (hulp)vragen van studenten bracht mij op het spoor van psychotherapie, antroposofie en spiritualiteit. Een opleiding antroposofie en vervolgens in de gestalttherapie was de aanleiding voor de opstart van een zelfstandige praktijk in 1992. Na 25 jaar begeleiding kan ik met dankbaarheid terugkijken naar die mensen die mijn pad gekruist hebben, en hun kwetsbaarheid en pijn met mij deelden. Dikwijls raakte hun verhaal ook mijn eigen pijn, en ging ik beseffen dat therapeutisch werk helend is voor beiden, zowel therapeut als cliënt. In het jaar 2000 verschijnt mijn eerste boek:"De Weg naar het Hart," gelijktijdig met de geboorte van Het Instituut voor Transpersoonlijke Psychotherapie, een vierjarige therapeutische opleiding.  De ontmoeting met Tanja mijn huidige levenspartner was de aanleiding voor de oprichting van het centrum voor integrale therapie. Onze keuze gaat naar geïntegreerde werkvormen die afgestemd zijn op de vibratie van de cliënt.

Via mijn relatie opent zich een wereld van magie en mystiek die zichtbaar wordt in het leven en het helingsproces.  Deze nieuwe bewustzijnsstap leidt tenslotte tot de oprichting van de vzw Mystiekebron.

In mijn vrije tijd is schrijven nog steeds een blijvende passie.

In voorbereiding zijn:"Psychiatrie met een ziel," " In naam van het kind," " De gekwetste mens," " Open Hemel."

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Baert °1976

Dans en beweging lopen al sinds mijn geboorte als een rode draad door mijn leven. Als baby begon ik spontaan te bewegen, en op mijn zesde leerde ik mijn eerste klassieke danspasjes in de balletzaal.

Na een volledige dansopleiding klassiek en hedendaags ballet aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen, begon ik mijn danscarrière aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Later danste ik als solist in verschillende staatstheaters, en werkte samen met o.a. William Forsythe, Daniela Kurz, Yoshi Oida, Jo Stromgren, Stefan Thoss en 

Richard Werlock.

Door voortdurende bijscholing in verschillende podiumkunsten, hedendaagse danstechnieken, zang en theater werkte ik ook in musical, opera en theaterproducties.

In 2002 hield ik het repertoire theater voor bekeken, en begon als freelance all-round artiest de wereld rond te reizen.

In 2005 richtte ik, samen met Ursula Lederberger, danstheatercompanie URTO op in Zürich.

Daarnaast assisteerde en choreografeerde ik voor verscheidene operaproducties van Carlos Wagner, Frank van Laecke en Anne Lorenz. Dit aan de grote operahuizen zoals de Vlaamse Opera, Royal Operahouse in London en Opera Nationale de Bordeaux.

Tijdens de Zomeropera 2013 in Alden Biesen, regisseerde ik mijn eerste Kinderopera De Vloek van Rigoletto en tekende voor de editie 2015 van het festival voor de regie en de Nederlandse tekst van het operasprookje Carmencita.

In die zin kan ik terugkijken naar een rijk gevulde carrière zoals in een sprookje. Maar dat alles had me ver verwijderd van mijn dansende zelf. Deze onvervuldheid en teleurstelling deed me samen met mijn partner een spirituele zoektocht beginnen die me naar de Himalayas in India bracht en het Amazonewoud in Peru.

Op zoek naar de Bron en de ontwaking van echte creativiteit. Een moeilijke en lange zoektocht die me in contact bracht met goden en godinnen, met mantras en rituelen, priesters, sjamanen en plantenspirits.

De genezingen die ik in deze werelden ontving, maakten mijn innerlijke energie wakker en connecteerden mij met mijn innerlijke Bron. Plots kon ik dit getrainde lichaam gebruiken als instrument om uit te beelden wat ik voel vanuit de Bron.

Diep in het Amazonewoud begon ik het script van de kinderopera Carmencita te schrijven. ik wou met kinderen werken. Kunst vraagt eerlijkheid en directheid zowel van de kunstenaar als van het publiek. Kinderen lachen als ze blij zijn en blazen als ze het saai vinden, en die spontaneïteit is net wat ik zoek in mijn bewegende kunst.

Na vele omzwervingen in de wereld en een succesvolle carrière, bracht het kindertheater mij terug naar mijn innerlijke kind. Een kind dat uitdrukking zoekt voor onderdrukte emoties en gevoelens, een kind dat bestaansrecht vraagt. Theatercompanie Flying Anton was geboren.

bottom of page