top of page

Stichtend team

Tanja Thys  °1971
DSCN6379 (2).JPG
Als moeder van 2  zonen die vanuit hun specifieke eigenheid unieke aandacht vroegen, en tevens vanuit het verlangen om mijn eigen verleden te begrijpen, ontstond bij mij een groeiende interesse in de psychologie.

Zo volgde ik onder meer de opleiding sociale en klinische psychologie en medische kennis in Nederland.

Ik voelde al snel dat de inhoud van deze opleiding mij geen voldoening schonk en zocht mijn weg in verschillende wegen zoals:  integrated energytherapy, integratieve massage, sexual groundingtherapy, dans en bewegingstherapie, adem en stemtherapie, kunstzinnige en creatieve therapie,  therapie bij verslaving, soundhealing,  traumaverwerking, homeopathie, bioresonantie-bodyscan, orthomoleculaire therapeut.

Ik verdiepte me verder in de Zijnshouding wat voor mij een belangrijke beleving werd en begon mijn eigen opleidingen te geven.

Dankbaar ben ik naar alle mensen die mijn pad gekruist hebben , door hun kwetsbaarheid en openheid te laten stromen, wordt mijn hart telkens ontroerd en ontmoet ik telkens mijn eigen hartenwezen.

Mijn passie vertaalt zich in mensen in contact te brengen met hun eigen lichtwezen, hun zelf genezend vermogen .      

Mijn  geboorte vormde het begin van een jarenlange zoektocht naar de wetmatigheden van de menselijke ziel en de diepere zingeving van het leven. Mijn keuze voor psychologiestudies aan de VUB was dan ook voor de hand liggend. Afgestudeerd  in 1975, bleek de wetenschappelijke psychologie zonder ziel weinig antwoord te bieden op de fundamentele menselijke levensvragen.

Mijn beroepsloopbaan als psycholoog ging van start in het PMS-centrum te Hasselt, waar mijn aandacht vooral uitging naar  kinderen met leer-en gedragsproblemen in het basisonderwijs. Vijftien jaar later zorgde de aanstelling als docent psychologie aan de academie voor complementaire gezondheidszorg voor een nieuw lichtpunt in mijn beroepsloopbaan. Mijn groeiend enthousiasme en passie voor het lesgeven, mede door (hulp)vragen van studenten bracht mij op het spoor van psychotherapie, antroposofie en spiritualiteit. Een opleiding antroposofie en vervolgens in de gestalttherapie was de aanleiding voor de opstart van een zelfstandige praktijk in 1995. Na 45 jaar begeleiding van kinderen en volwassenen, kan ik met dankbaarheid terugkijken naar die mensen die mijn pad gekruist hebben, en hun kwetsbaarheid en pijn met mij deelden. Dikwijls raakte hun verhaal ook mijn eigen pijn, en ging ik beseffen dat therapeutisch werk helend is voor beiden, zowel therapeut als cliënt. In het jaar 2000 verschijnt mijn eerste boek:"De Weg naar het Hart," gelijktijdig met de geboorte van het Instituut voor Transpersoonlijke Psychotherapie, een vierjarige therapeutische opleiding.  De ontmoeting met Tanja, mijn huidige levenspartner, was de aanleiding voor de oprichting van de vzw "Mystieke Bron," centrum voor transformatie en healing in 2017. 

Via mijn relatie opent zich een wereld van magie en mystiek die zichtbaar wordt in het dagelijks leven.  

In mijn vrije tijd is schrijven nog steeds een blijvende passie.

In voorbereiding: " Open Hemel."

Willy Colebrants °1952
DSC04039_edited.jpg
Tom Baert °1976

Dans en beweging lopen al sinds mijn geboorte als een rode draad door mijn leven. Op mijn zesde leerde ik mijn eerste klassieke danspasjes in de balletzaal. Na een volledige dansopleiding klassiek en hedendaags ballet aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen, begon ik mijn danscarrière aan het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Later danste ik als solist in verschillende staatstheaters, en werkte samen met o.a. William Forsythe, Daniela Kurz, Yoshi Oida, Jo Stromgren, Stefan Thoss en Richard Werlock.

Door voortdurende bijscholing in verschillende podiumkunsten, hedendaagse danstechnieken, zang en theater werkte ik ook in musical, opera en theaterproducties.

In 2002 hield ik het repertoire theater voor bekeken, en begon als freelance all-round artiest de wereld rond te reizen.

In 2005 richtte ik, samen met Ursula Lederberger, danstheatercompanie URTO op in Zürich.

Daarnaast assisteerde en choreografeerde ik voor verscheidene operaproducties van Carlos Wagner, Frank van Laecke en Anne Lorenz. Dit aan de grote operahuizen zoals de Vlaamse Opera, Royal Operahouse in London en Opera Nationale de Bordeaux.

Op zoek naar de Bron en de ontwaking van echte creativiteit.

De genezingen, maakten mijn innerlijke energie wakker en connecteerden mij met mijn innerlijke Bron. Plots kon ik dit getrainde lichaam gebruiken als instrument om uit te beelden wat ik voel vanuit de Bron.

Kunst vraagt eerlijkheid en directheid zowel van de kunstenaar als van het publiek. Kinderen lachen als ze blij zijn en blazen als ze het saai vinden, en die spontaneïteit is net wat ik zoek in mijn bewegende kunst.

Na vele omzwervingen in de wereld en een succesvolle carrière, bracht het kindertheater mij terug naar mijn innerlijke kind. Een kind dat uitdrukking zoekt voor onderdrukte emoties en gevoelens, een kind dat bestaansrecht vraagt.

Samenwerkend team 

Mijn leven is lange tijd een zoektocht geweest. Een zoektocht naar mezelf, naar de vraag waar het leven voor bedoeld is, naar wat ik hier eigenlijk kom doen en naar mijn geluk. Ik ben opgegroeid in een fijn gezin, maar ook een gezin waar het nodige in disbalans was. Mijn “redding” waren mijn dieren, ik had een eigen pony en een hond, daar kon ik helemaal in opgaan.

School was niet zo mijn ‘ding’, toch heb ik de Hogeschool van Amsterdam (HEAO) en later de Pedagogische Academy afgerond en heb ik jaren lesgegeven aan jonge kinderen. Ik heb genoten van het werken met groepen tijdens mijn NLP-masterpractitioners opleiding bij Paul Liekens, die tevens les gaf in het Sjamanisme en Munai Ki. 

Voorts de opleiding kindercoaching gedaan bij Thea Adema in het Friese Nederland. Met Tanja in contact gekomen en daar vele ceremoniesessies gedaan; zo veel geleerd en nog steeds 😊. Steeds meer mijn ware ik ontmoet in overgave, sensualiteit, dans, zang en speelsheid waar mijn hart en ware natuur ligt. Inmiddels ook mijn hele gezin, mijn man Elmer en drie kinderen in het proces meegenomen. Het heeft ons zoveel verbinding en diepgang gebracht. In 2021 de opleiding breinkennis bij Sparkwise afgerond, die mij veel geleerd heeft over de werking van het brein. Eerst bij mijzelf toegepast en ervaren hoe mijn triggers werden vervangen door rust. Een praktische opleiding waarbij gewerkt wordt aan het in balans brengen van het brein, door heel bewust te bouwen aan nieuwe neurale netwerken, waardoor de hormoonaanmaak (minder stresshormoon) zorgt voor een ander, fijner gevoel. Elke dag geniet ik van de mooie reis die ik aan het maken ben en geniet ik om samen met andere lieve zielen mee te reizen en mijn ervaringen te delen.

Ik werk met heel veel plezier en liefde in Haarlem (NL) in mijn eigen praktijk, Brand New Me

Waar? In Haarlem, Nederland

Website: wordt momenteel vernieuwd

Contact: mail of bel mij gerust evelien@evelienbrand.nl of +3164805747

Evelien Brand °1969 - Haarlem - Nederland
evelien.jpg

An Van den Brande °1974

moeder van 2 zonen

an van den brande1_edited.jpg

Naar aanleiding van klachten en symptomen ging ik op zoek naar oplossingen en antwoorden. Ik maakte kennis met verschillende holistische therapievormen, volgde lezingen, cursussen en las vele boeken.

 

Tijdens een 4 jarige opleiding als gezondheidsbegeleider maakte ik een professionele ommekeer en startte een natuurwinkel waarbij ik mijn opgedane kennis en ervaring deelde met mijn klanten. Ondertussen schoolde ik me verder bij (script as methode, relatiecoaching, fysio-emotionele energetische therapie, nlp, the one method, bioresonantie freqentietherapie,...) Hoewel ik deze adviesverlening met veel plezier deed, voelde dit voor mij te beperkend. Ik verlangde naar meer verdieping. Ik nam afscheid van dit werk en lastte een sabbatperiode in.

 

Tijd en ruimte om mijn innerlijke stem te kunnen volgen. In een 3 jarig groeitraject Creatieve reis in meesterschap over je leven, leerde ik de therapeutische kracht van verschillende creatieve expressie vormen (beweging, klank, theater, schilderen, tekenen, kleien,...). Ondertussen waren ook de ceremonies op mijn pad gekomen en ging ik dit ten volle ervaren. Deze zielsceremonies, brachten diepe heling en transformaties. Een 2 jarige training hierin maakte dat ik de roep van mijn ziel niet meer kon blijven negeren.

Vanuit Zijn, met eenvoud en de natuur als bondgenoot anderen inspireren en begeleiden om zichzelf beter te leren kennen. De bron, de zelfgenezende kracht en het liefdeswezen te ontdekken dat we allen in essentie zijn en om van daaruit te leven.

Meer info :

www.innerlijkereis.be

info@innerlijkereis.be

+32 (0)497 41 36 02

Over mezelf

Hoi, ik ben Lucas, 50-Plusser en vader van een ferme tienerzoon..
Opgegroeid als aangepast kind, serieus in alles en al snel het kindse voorbij, was ik tegen de puberteit mezelf al helemaal kwijt. Ik begon in die periode dan ook al naar zelfhulpboeken te grijpen.

In de adolescentie en mijn jong volwassen leven nam de rebel in mij de overhand. Op mijn 27 liet ik huis, tuin, job en lief achter en trok de wijde wereld in voor 3 jaar. Een tijd waarin verslavingen hoogtij vierden,  eindigde met een 10-daagse “Vipassana”-retraite in Nieuw-Zeeland. Deze bracht mij voor het eerst naar mijn Bron, die ik nooit eerder op die manier had gevoeld. Van een geest in complete chaos ging ik naar complete innerlijke rust en focus. Ik keerde terug naar België om mijn leven terug op de rails te zetten.

Er volgden nog vele cursussen, retraites en groeitrainingen -en valkuilen, waarbij ik telkens ook voelde dat het dàt was wat ik uiteindelijk wilde gaan doen: mensen kunnen ondersteunen in een proces, te helen om zo dichter bij zichzelf te komen. Tegelijkertijd hield ik niet van veel “blabla” of ingewikkelde technieken en zocht ik naar iets natuurlijk, eenvoudig, dat heel diepe transformatie teweeg kon brengen.

Zowat 7 jaar geleden begon ik aan een reis die mij op diepere lagen bracht dan ooit tevoren. Ik leerde ondermeer mijn immense kwaadheid en innerlijk gevecht kennen, kwam in aanraking met een heel diep verdriet,… . De inzichten die hierbij vrij kwamen, trachtte ik zo goed als mogelijk te integreren in het dagelijkse leven, ging ook gezonder en vrijer -los van verslavingen, dichter bij de natuur- leven en kwam zo tot heling van dieper liggende trauma’s.

Omdat dit het beste was dat mij ooit overkomen was bracht ik dit 2 jaar geleden op een nog dieper niveau, volgde de training bij Tanja, met de intentie van op mijn beurt anderen te kunnen begeleiden in hun proces.

www.helendeklankenreis.be

info@helendeklankenreis.be

+32(0)496344766

Lucas Branquinho  °1968
lucas 1.jpg
Els Van den Brande °1979
IMG-20230426-WA0005.jpg

Het Vlinderhuis

Vanuit mijn eigen noden en fysieke pijnen ben ik op zoek gegaan naar wat mij steun, rust en ontspanning gaf. Mijn zoektocht was groot en bracht mij bij verschillende mensen en therapieën. 

 

Ik ontdekte dat ik niet het symptoom moest aanpakken maar de oorzaak.  Dit zorgde voor een eigen groeiproces.  Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen.  Ik leerde dat de stap zetten naar iets nieuws en onbekend moeilijk is.  Dat angst, twijfels, maatschappelijke invloeden, persoonlijke overtuigingen, … ervoor zorgen dat alles tijd vraagt.

 

Een keuze maken, een stap in een nieuwe richting zetten, loslaten en vertrouwen.  Zo wil ik anderen laten ervaren om via voetreflexologie, oorkaarsen, of access bars ontspanning en meer te voelen. 

www.hetvlinderhuis.be

Intuïtieve Massage

 Griet is geboren is in een warm en liefdevol nest. Haar moeder en vader waren tedere mensen die veel liefde en genegenheid naar elkaar toe toonden. Griet en haar twee jaar oudere broer groeiden dan ook op met veel liefdevolle omhelzingen. Wanneer Griets moeder en vader elkaar liefdevol knuffelde, stond Griet vaak met grote ogen te kijken bij het zien van zoveel zachtheid. Haar ouders namen haar er dan bij in hun omhelzing. Zo leerde Griet al van jongs af aan het belang van koestering, veiligheid en warm menselijk contact.

Op school was Griet een graag gezien meisje. Ze was een stralend kind en had al op jonge leeftijd inzicht in de noden en behoeften van andere kinderen. Ze hielp de juf zelfs een beetje mee in de klas met de zorg voor klasgenootjes. Griet was als het ware een bloemenmeisje: reeds van kleins af aan had ze het gevoel dat er bloemetjes op haar pad groeiden, die haar leven dat sprankeltje magie gaven...

Toen Griet 14 jaar was, gebeurde er iets zeer ingrijpends in haar leven. Op een zondagochtend kreeg het gezin telefoon dat er iets heel erg was gebeurd met haar vader tijdens het fietsen. Hij was door een hartaderbreuk van zijn fiets gevallen. Zijn vrienden durfden de harde waarheid niet te vertellen aan het gezin, waardoor ze op weg naar het ziekenhuis nog steeds de hoop koesterden dat het wel goed zou komen. Aangekomen in het ziekenhuis bleek dat Griets vader reeds overleden was vanaf het moment van zijn val.

Griet steunde haar moeder zo goed als ze kon in haar diepe verdriet. Ze zou zich flink en sterk houden. Maar 's nachts in haar bed voelde ze de pijn van de vele knuffels en liefde die ze had gekregen, en die ze nu zo hard moest missen. Het licht van het bloemenmeisje doofde een beetje...

 Liefde

Kort na het overlijden van haar vader, bracht het leven Griet een knappe vriend. Geert leek wel haar vader in het jong. Voor Griet was hij een enorme steun om het overlijden van haar vader te verwerken. Geert steunde Griet ook erg bij haar schoolwerk. Hij werkte bij het leger en elke zondagavond wuifde Griet hem uit aan de trein, om hem op vrijdag weer met open armen te ontvangen. Griet had het gevoel dat Geert de man van haar leven zou zijn. De bloemetjes op haar pad, die verminderd waren in aantal toen haar vader was gestorven, groeiden nu terug ietsje zachter verder...

Toen Griet 18 jaar was, gebeurde er het onvoorstelbare. Op een nacht kregen ze telefoon van de burgemeester van Mechelen, die de nonkel was van Geert. Ze kregen te horen van Geert was 'verongelukt' met de moto. Griet herinnert zich nog goed hoe ze rondjes begon te lopen in het huis om zichzelf te kalmeren. Ze probeerde zichzelf hoopvol toe te spreken dat 'verongelukt' niet perse 'dood' betekent. Toen de burgemeester bij hen thuis aankwam, bevestigde hij echter eerlijk dat Geert was overleden...

Deze verlieservaring, bovenop het verlies van haar vader, zorgde voor een donkere periode in Griets leven. Griet sloot haar emoties grotendeels af. De bloemetjes op haar pad stopten met groeien...

www.hummingbe.com

Griet Tersago °1964
Griet augustus 2020 Lier 4.webp
Kristel De Smedt °1973
Kristel4_edited.jpg

 Ik ben altijd gepassioneerd geweest in diepgaande zelfreflectie en bewustzijnsgroei, waarbij ik ook affiniteit heb blijven voelen met de mystieke spirituele kant van het leven. Daarnaast is creatieve expressie ook steeds belangrijker voor me geworden. Een eerste concrete uiting van deze interesses en talenten was een studie psychologie in de hogeschool (Antwerpen).

Na wat omzwervingen, kon ik mijn zielenroep niet meer negeren om mensen te willen ondersteunen in hun groeiproces. Ik heb dan de eerste professionele stap hierin gezet via het aanbieden van loopbaancoaching.

Gaandeweg voelde ik het verlangen om meer diepgaand te kunnen werken, alsook de Zielsdimensie en het creatieve aspect meer te kunnen inbrengen.

Zodoende ben ik me gaan bijscholen in allerlei therapievormen, zoals Transpersoonlijke therapie, Creatieve therapie en Lichaamsgerichte therapie (werken met aanraking).

Ondertussen had ik in 2013 mijn zelfstandige praktijk opgestart in Borgerhout, waar ik sindsdien mensen therapeutisch begeleid via gesprek, creatieve expressie (beweging, tekenen, schilderen, werken met klank, rollenspel, e.a.  …), werken met aanraking, visualisaties/meditatieve begeleiding, opstellingen, … .

De rode draad doorheen dit alles is oefenen in de Zijnshouding, dit is steeds waarnemen in onvoorwaardelijk liefde van wat er NU is.

Meer gedetailleerde en praktische info vind je op:

www.persephone.be

Systemische werk

Het werk van heling dat ik aanbied doe ik in liefde en diep vertrouwen in het wetende veld dat ons allemaal omvat. Naast mijn seculiere opleiding, en latere spirituele scholing ben ik ook gevormd door het leven zelf. Juist de doorvoelde en doorwerkte pijnlijke of sterk uitdagende periodes en situaties hebben geleid tot veel inzicht en een grote compassie. Van nature ben ik sterk sensitief en empathisch en kan dit beheerst en gedoseerd in mijn werk toepassen. Hierdoor is een brede bedding ontstaan waar vanuit ik dit werk doe. Dit maakt dat, zonder oordeel, alles wat zich aandient welkom is voor erkenning en transformatie.


Na mijn academische achtergrond in Romaanse talen ben ik vele jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Hierbij heb ik gewerkt op alle niveau’s. Met jong volwassenen, professionals en immigranten. Als professioneel was ik succesvol en graag gezien maar ik voelde dat ik deze loopbaan wilde onderbreken. Mijn innerlijk werk en een diep verlangen naar heelheid vroeg hierom. Het roer ging om, ik ben gaan reizen en heb mij vol overgave verbonden met de klassieke Hindu Tantra en het Sjamanistisch medicijnwerk. In beide tradities heb ik de afgelopen 15 jaar intensief gestudeerd. Tegelijkertijd heb ik me met tederheid gewijd aan mantelzorg en stervensbegeleiding.

 

Bij Yogastudio Lovte Betty Colin te Voorhout (Nederland) en in het Praktijkhuis Fokus Betty Colin te Dessel (België) bied ik Systemisch Werk aan, zowel familie-, chakra-, en themaopstellingen dagen als individuele sessies. Mijn passie voor het opstellingenwerk is van recentere datum maar volledig in lijn met al datgene wat hieraan voorafging. De opleiding die ik hiervoor gevolgd heb is bij Wel opstellingen in Amersfoort Nederland. Bij dit Opleidingsinstituut ben ik assistent begeleider in De Spirituele Leerweg en vanaf oktober in de Vervolgopleiding Systemisch Werken Verder neem ik ook nog deel aan intervisie groepen voor feed-back en verdere professionele ontwikkeling.


Daarnaast bied ik klassieke puja’s (rituelen) aan in de Hindu Tantra traditie waarin devotionele mantra recitatie, offergaves en meditatie centraal staan. Ik werk met deze eeuwenoude traditie om de tijdloze kwaliteiten van ons bewustzijn en levensenergie te eren en te onderzoeken. De nadruk ligt hierbij op de innerlijke betekenis van de uiterlijke viering en rituele handelingen. 

www.hetwetendeveld.nl

Betty Colin °1974
betty (1)_edited.jpg

Tine Van den Brande °1977

340219325_753252449914851_6845693407194925363_n.jpg

VZW De Toverkring

ik ben Tine Van den Brande, een creatieve, optimistische vrouw met een warm hart voor kinderen en daarnaast trotse 46 jarige mama van tiener Ward.


Mijn zoon is steeds een beetje anders geweest, we vonden hem 'speciaal', omdat hij niet tegen drukte kon, van lawaai kroop hij weg, een kermis of een hobby was uitgesloten,  geregeld uitbarstingen enz. Zo kwamen we bij Tanja terecht om ons hiermee te helpen. HOOG sensitief was hij en is hij nog steeds, met een groot rechtvaardigheidsgevoel.
De verandering van school die Tanja ons aanraadde was de beste beslissing ooit voor hem. Op de Steinerschool te Lier waar hij ondertussen in de 7e klas zit heeft hij grootte sprongen gemaakt.
Op de toenmalige buitenschoolse kinderopvang waar ik werkte was het zo druk en lawaaierig dat ik mijn eigen zoon niet kon meenemen. Dit voelde niet meer ok. Stillaan kwam het besef dat Ward vast niet het enige hoog gevoelige kind was. En begon me af te vragen wat die kindjes dan gans de vakantie deden. Want bij Ward was dit dicht bij mama en papa zijn, veilig in z'n cocon.
Hier wou ik iets gaan betekenen voor deze kinderen, en ook voor anderen natuurlijk.
In m'n hoofd groeiden de ideeën die ik dan deelden met mijn familie. Activiteiten voor kinderen, knutselen en spelen in kleine groepjes. Hoe heerlijk zou dat zijn, mijn buikgevoel zat juist.
En zo gebeurde het dat mijn mama † in november 2015 de naam 'TOVERKRING' droomde.

De Toverkring was geboren en startte in 2016.

Met mijn 14 jaar ervaring in de Buitenschoolse kinderopvang weet ik wel van aanpakken.

Ondertussen volgde ik een korte opleiding kinderyoga zodat ik de kinderen wat rust kan brengen in deze drukke maatschappij.
Begin 2021 haalde ik mijn diploma Kinderzorg waardoor ik me nu een volwaardige kinderbegeleider mag noemen.

Ik vind het heerlijk om bij kinderen te zijn en ze iets bij te brengen vanuit mijn hart.
Dus dank je wel lieve speciale zoon van me want jij kwam mij laten zien wat ik hier heb te verwezenlijken. En ik geniet er telkens van als ik hem volop mee zie spelen, lachen, kortom zijn innerlijk kindje dat sprongetjes maakt. 

 

Dat is mijn missie. ♥
Op een liefdevolle manier omgaan met kinderen, hen op hun tempo laten groeien en openbloeien tot prachtige mensen, binnen een veilig en geborgen kader.

www.detoverkring.be

vzw'n  witte roos

In 2005 had Rina Gubanski de wens om de herbalanceringsmassagetechniek kosteloos aan te bieden in verschillende ziekenhuizen ten behoeve van kankerpatiënten.

Niet lang daarna werd in 2006 vzw ‘n witte Roos opgericht.

Momenteel zijn we actief in zeven verschillende ziekenhuizen verspreid over heel Vlaanderen en bieden we kosteloos herbalanceringsmassages aan.

De herbalanceringsmassage is een speciale massagetechniek waarbij zachte strelingen en aanrakingen zonder druk op bloed of lymfesysteem uitgevoerd worden. Deze massage geeft de patiënt de kans om alles even te vergeten en enkel maar te genieten.  Het algemeen welzijn en welbehagen wordt hierdoor bevorderd (vermindering van angstgevoelens, verbetering van slaapproblemen,…)  en kan op elk tijdstip van het ziekteproces worden uitgevoerd.

Ons team bestaat uit een uitgebreid team van vrijwilligers die zich dagelijks onvoorwaardelijk inzetten. Iedere vrijwilliger heeft een uitgebreide opleiding ”Massage bij mensen met kanker” gevolgd. We zijn ontzettend dankbaar om te kunnen rekenen op ons toegewijd team van professionals. 

www.een-witte-roos.be

Rina Gubanski 
12823489_10207132615606231_7250024196955227926_o-800x800.jpg
bottom of page