top of page

Theaterworkshop 

In onze samenleving is het niet altijd evident om je eigenheid te behouden.

Vaak doen we dingen die we eigenlijk niet willen doen en wringen we ons in

duizend bochten om te passen in het plaatje.

Diep van binnen zouden we wel graag anders willen handelen en toch krijgen

we het vaak voor mekaar om niet naar die innerlijke stem te luisteren, en zo raken

we steeds verder verwijderd van ons zelf.

In de theaterworkshop leren we terug te luisteren naar onze innerlijke stem,

en dat is vaak een hele zoektocht. We moeten de aangeleerde reflexen afleren om

tot onze eigen originaliteit en oorsprong te komen. De Bron is vol levenslust en

wil zich uiten en door ons vloeien als een creatieve stroom. Het enige wat ons te doen staat is ons eraan overgeven, ons openstellen. maar hoe doen we dat?

Hoe maken we onderscheid tussen waarachtige uitdrukking en geconditioneerde reflex? Dat is onze zoektocht.

We wakkeren onze creativiteit aan en versterken ons zelfbewustzijn. We leren terug te vertrouwen op onze  lichamelijke impulsen en het beluisteren van onze lichaamstaal. Het lichaam beschikt over een eigen intelligentie. In de cellen ligt alle informatie opgeslagen die we via onze intuïtie, en niet via het denken, altijd ter beschikking hebben.We gaan dus onze cellen, ons lichaam en ons natuurlijk kunnen wakker maken via dans-en bewegingsopdrachten. We leren bewegen van binnenuit, vanuit de gemoedstoestand waarin je je bevindt.

Daar maken we contact mee, en van daaruit gaan we bewegen.

Zo komen we terug in contact met onszelf, en vaak genoeg moeten we ook onze schaduwkant erbij nemen. Hierdoor leren we een echte energetische impuls voelen, en door de technieken leren we deze te volgen, en tot de volledigheid van beweging te komen.

Via het werken binnen een techniek kunnen we alles in een vorm  gieten, want we werken naar een voorstelling toe. Dus de uitbeelding moet helder worden, en het geheel moet uiteindelijk een duidelijk verhaal vertellen.

Om tot expressie te komen heb je het nodige zelfvertrouwen nodig, en een gezond ego.

Wie connecteert zich met de Bron? Het zelfbeeld moet helder zijn om te kunnen connecteren, anders wordt de doorgave heel vaag.

Onze creatieve expressie neemt ruimte in. de stroom vanuit de Bron wordt vertaald door een wakker lichaam, dat zich kan uitdrukken met een gevoel voor ruimtelijkheid en tempo, een gezond Ego dat durft te gaan staan op zijn plaats om zijn verhaal te vertellen.

Een wakkere mind, alert en met een duidelijk doel, die zijn plaats kent in de ruimte en in interactie gaat met zijn medespelers.

Begeleiding: Tom en Tanja

Data worden later meegedeeld;

bottom of page